RECYCLING

Een beter milieu begint bij jezelf. Goed doen was nog nooit zo makkelijk. Wij werken aan een beter milieu en door voor ons te kiezen doe jij dat ook.

Wij streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te produceren. Wij geloven in een productieketen die rond is, de zogenaamde circulaire economie. Dat wil zeggen dat je producten niet weggooit nadat je ze gebruikt hebt, maar op een of andere manier opnieuw gebruikt. Precies om deze reden hebben wij onze recycling concept in het leven geroepen.

Wij brengen onze bekers bij jou met CO2-neutraal transport. Na gebruik kan je de bekers deponeren in de door ons geleverde inzamelbakken. Bak vol? Plan een afspraak in en we komen het bij je ophalen om milieuvriendelijk te verwerken. De coating wordt van het karton gescheiden. Het karton wordt vervolgens hergebruikt als nieuwe grondstof voor producten als WC-papier en tissues.

BEKERS RECYCLEN

Na gebruik van de bekers kunnen ze worden gedeponeerd in de door ons geleverde inzamelbakken. Hierdoor bespaar je ruimte en restafval. Wil je een afspraak plannen om de bekers op te laten halen? Dit kan gemakkelijk via onze website.

De gebruikte bekers mogen een vervuilingsgraad hebben van maximaal 3%, anders kunnen ze niet optimaal verwerkt worden. Het dus ook belangrijk dat de bekers zonder restjes koffie, theezakjes, lepeltjes of ander restafval worden weggegooid. De rol van medewerkers hierin is dus ook erg belangrijk. Gebruik daarom altijd communicatie om over het gewenste gedrag te informeren en bewustzijn te creëren. De gebruikte bekers worden door ons retour gehaald, waarna er een controle komt om te kijken of er daadwerkelijk is voldaan aan de maximale vervuiling van 3%. Is dit het geval, dan worden ze meegenomen in onze verwerkingsstroom.

Inspectie Leefomgeving en Transport

Het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) heeft besloten niet te handhaven op de meerprijs voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic voor consumptie onderweg. Voor consumptie ter plaatse is het toegestaan om wegwerpbekers en -bakjes met maximaal 5% plastic te gebruiken, op voorwaarde dat wordt voldaan aan het inzamelpercentage van 75% en dat de bekers en bakjes volledig laagwaardig gerecycled worden.

Vragen over recyclen?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Recyclen

Recyclen betekent dat een product na gebruik geen afval wordt, maar wordt hergebruikt. Door de coating van de bekers te scheiden, kan de pulp van het karton als nieuwe grondstof worden gebruikt voor o.a. hygiëne papier.

Klimaatneutraal of CO2-neutraal zijn termen die aangeven dat een proces niet bijdraagt aan klimaatverandering. Klimaatcompensatie en CO2-compensatie zijn termen die aangeven dat voor een organisatie, een (productie)proces of een product, de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, wordt gecompenseerd.

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC®-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. De certificering van deze bedrijven gebeurt door een onafhankelijke partij.

Nadat de gebruiktebekers door ons retour zijn gehaald, komt er een controle om te kijken of er daadwerkelijk is voldaan aan de maximale vervuiling van 3%. Is dit het geval, dan worden ze meegenomen in onze verwerkingsstroom.

De bekers die wij ophalen voor recycling doorlopen een recycling proces, waarbij de kartonvezels worden gescheiden van de PE-coating en er papiervezel vrijkomt. De papiervezel wordt ontinkt en met water vermengd tot pulp. De pulp van het karton wordt als nieuwe grondstof gebruikt voor o.a. hygiëne papier (toiletpapier en papieren zakdoekjes), kranten -en schrijfpapier en verpakkingen.

Al het papier voor onze bekers produceren we zelf. Dat scheelt enorm aan transport. We produceren de bekers op de meest geavanceerde machines. Daardoor is de hoeveelheid afval minimaal, namelijk 0.35%. Dat is echt heel weinig. En wij werken met high speed- machines. wat uitstoor betreft levert dat een besparing op van maar liefst 40%.