Koffiebeker ontwerpen

Wil je een eigen koffiebeker laten bedrukken? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Op deze pagina ontdek je met welke zaken je rekening moet houden wanneer je een eigen koffiebeker ontwerpt.

Creatieve aandachtspunten voor het ontwerpen van koffiebekers

Wil je zelf koffiebekers ontwerpen of laat je het liever aan Goedkopekoffiebekers.nl over? Wanneer je zelf ontwerpt houd je op creatief vlak rekening met het volgende: 

  • Zoek naar een grafisch ontwerp dat past bij je huisstijl. Gebruik je logo en bijpassende kleuren om tot het juiste ontwerp te komen.
  • Omdat een koffiebekertje rond is kan een grafisch ontwerp er anders uitzien dan wanneer deze plat is. Houd hier rekening mee bij het ontwerp.
  • Denk na hoe je logo in proportie staat tot de grootte van een koffiebeker. Wanneer de verhoudingen niet kloppen passen je koffiebekers niet bij de rest van je huisstijl.
  • Wanneer je een boodschap op je koffiebeker plaatst is het belangrijk rekening te houden met de periode waarin je de koffiebekers gaat gebruiken. Kies grafisch ontwerp dat relevant blijft. Uiteraard kun je nu een kleine hoeveelheid bestellen en later nieuwe koffiebekers met een ander ontwerp, bijvoorbeeld wanneer je huisstijl wijzigt of als je voor een tijdelijke boodschap kiest.

Technische aandachtspunten bij het maken van een eigen ontwerp

Wanneer je een ontwerp aanlevert zal dit gebruikt worden om je koffiebekers te produceren. Omdat wij er zeker van willen zijn dat dit ontwerp op de juiste manier geproduceerd wordt stellen wij eisen aan het aanleveren van je ontwerp. Daarnaast zullen wij je grafische ontwerp controleren om er zeker van te zijn dat het ontwerp geproduceerd wordt zoals jij dat in gedachte hebt.

Bij Goedkopekoffiebekers.nl zijn er een aantal aandachtspunten bij het aanleveren van een ontwerp:

  • Goedkopekoffiebekers.nl stuurt een template toe om voor je grafische ontwerp te gebruiken.
  • Wanneer je je koffiebekers tot aan de zijkanten wilt laten bedrukken is er een marge van 3 mm nodig. Als deze marge er niet is kan er een witte rand aan de buitenkant van het ontwerp ontstaan. Dit heeft te maken met de manier waarop het karton gesneden wordt. Wanneer je koffiebekers van 9,3 x 20,8 cm bestelt lever dan een bestand van 9,9 x 21,4 cm aan.
  • Gebruik geen tekst of belangrijke visualities aan de zijkant van het ontwerp. In verband met de snijmarge kan dit onleesbaar zijn.
  • Bij het aanleveren van een ontwerp vernemen wij graag welke PMS nummers bij de gekozen kleuren passen.
  • De grafische ontwerp worden aanleveren in .pdf- of .eps-bestand.

Wanneer je je grafische ontwerp aanlevert controleren wij of dit conform onze eisen is aangeleverd en nemen wij je koffiebekers vervolgens in productie. Als er creatief of technisch gezien iets niet klopt zullen wij dit melden en eventueel aanpassen. Wanneer er een wijziging plaatsvindt zullen je koffiebekers na akkoord in productie worden genomen.

Koffiebekers van Goedkopekoffiebekers.nl om te bedrukken

Bij Goedkopekoffiebekers.nl vind je zowel koffiebekers van karton als plastic. Onze kartonnen koffiebekers zijn uitermate geschikt om te laten bedrukken. Wij kunnen dit in onze eigen productiefaciliteit in Groningen of China laten doen.

De koffiebekers die u kunt laten bedrukken:

U kunt kiezen uit verschillende maten koffiebekers. Dit heeft te maken met de koffiemachine en de producten die deze uitschenkt. Meestal kiest men voor small, medium en large. Bij small kunt u denken aan 120cc voor espresso, bij medium aan 180cc voor een normale koffie en bij large aan 230cc voor cappuccino of de 360cc voor een grote koffie zoals latte machiatto. Bij sommige koffiemachines is het mogelijk om de uitgeschonken hoeveelheid af te stellen, op deze manier kunt u uw koffieproducten perfect op de maatvoering van uw koffiebekers aanpassen.

Koffiebeker laten ontwerpen door Goedkopekoffiebekers.nl

Ben je grafisch niet zo sterk, dan kun je natuurlijk ook door ons je bekers laten ontwerpen. Wanneer je je koffiebekers door Goedkopekoffiebekers.nl laat ontwerpen kun je direct een aanvraag doen. Vraag eerst een vrijblijvende offerte aan via de website. Vervolgens ontvang je een offerte per e-mail en kun je akkoord gaan. Na je akkoord kun je je logo en de wensen voor het ontwerp met ons delen via info@goedkopekoffiebekers.nl. Daarna wordt er kosteloos een grafisch ontwerp gemaakt dat digitaal wordt toegezonden. Als er wijzigingen benodigd zijn kunnen deze kosteloos worden gemaakt. Wanneer je akkoord gaat met het ontwerp zullen je koffiebekers in productie worden genomen.