Welke koffiebekers zijn het milieuvriendelijkst?

Je zou het misschien niet verwachten. Als het om koffiebekers gaat, zijn het niet de stenen mokken die het milieuvriendelijkst zijn. De belangrijkste reden daarvoor is het afwassen van de mok. De ecologische footprint van de mok zelf is verwaarloosbaar. Wat is dan wel een milieuvriendelijke keuze? Zijn het plastic koffiebekers of kartonnen koffiebekers? Zijn er alternatieven? Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Plastic koffiebekers gebruiken

Het grote voordeel van koffiebekers zit hem in de minimale hoeveelheid aan materiaal die gebruikt wordt. Dit is het geheim van de bekers. Door slechts een aantal gram plastic te gebruiken, kan er al een krachtig plastic bekertje geproduceerd worden. De vrijgekomen hoeveelheid CO2 bij de productie van plastic koffiebekers is daarnaast laag.

Tegelijkertijd is het zo dat plastic veel schade aan onze natuur aanricht. Dat heeft ermee te maken dat plastic niet biologisch afbreekbaar is. Zo blijft het altijd in de natuur als het er eenmaal in terecht is gekomen. Gelukkig is onze afvalverwerking op orde en komt afval daardoor vrijwel altijd in de verbrandingsoven terecht.

Kartonnen koffiebekers gebruiken

Kartonnen koffiebekertjes zijn ideaal wanneer het om het recyclen van dit soort bekertjes gaat. De bekers kunnen op een eenvoudige manier verwerkt worden en het gerecyclede papier kan vervolgens opnieuw worden ingezet in productieprocessen. Kartonnen koffiebekers kunnen meerdere gebruikt worden. Met name daardoor kunnen duurzaamheidsvoordelen behaald worden. Soms wordt dit in de vorm van flyers en posters bij de koffieautomaat aangemoedigd.

Duurzaam alternatief met bioplastic

Bij Goedkopekoffiebekers.nl vindt u een aantal uitstekende alternatieven wanneer het om duurzaamheid gaat. Zo hebben we een categorie met duurzame koffiebekers voor u samengesteld. Deze koffiebekers zijn gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. De bekers beschikken over een PLA coating en zijn daardoor biologisch afbreekbaar. Door een proces van vergisting kan deze coating biologisch worden afgebroken. Belangrijk is dat deze koffiebekers worden ingezameld, zo komen ze in een specifiek proces terecht waardoor dit mogelijk is. Onder deze biologisch afbreekbare coating, vinden we een laag van FSC karton. Dit karton komt uit duurzame bossen, waardoor u zeker weet dat het juiste hout voor dit papier gebruikt is.

U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.