Wat zijn de vereisten voor FSC-karton in 2019?

FSC staat voor Forest Stewardship Council. In het Nederlands zou dit vertaald kunnen worden als: de Raad voor Goed Bosbeheer. FSC houdt een lijst van drukkerijen en papierleveranciers bij die het FSC-keurmerk dragen. In de kern draait het er bij het FSC-keurmerk om dat u de zekerheid heeft dat grondstoffen zoals papier uit verantwoord beheerde bossen komen. Zo weet u zeker dat de grondstoffen die gebruikt zijn niet uit oerbossen komen. Aan het productieproces worden door FSC geen speciale eisen gesteld. Bij FSC staat het op de juiste manier beheersen van een bos centraal, dit doen zij wereldwijd.

Het keurmerk is in 1993 in het leven geroepen om bossen wereldwijd op een correcte manier te beheersen. FSC heeft wereldwijde standaarden gecreëerd, waardoor een verantwoord bosbeheer mogelijk werd. FSC maakt het voor eigenaren van een bos mogelijk om zich op de juiste manier te onderscheiden. Het keurmerk is in het leven geroepen door maatschappelijk organisaties, bedrijven en inheemse-volkerenorganisaties.

Waarom FSC karton?

Als organisatie is het goed om met FSC karton te werken. Door met FSC gecertificeerde leveranciers te werken kan gewaarborgd worden dat pulp of hout uit duurzame bossen komt. Door FSC in het beleid op te nemen, zal dit een stok achter de deur zijn om te monitoren en rapporteren op het gebied van duurzaamheid. FSC heeft een certificaat database waarin u precies kunt zien welke organisaties er volgens de FSC vereisten werken.

Goedkopekoffiebekers.nl en FSC

Wilt u het verschil maken? Kijk dan eens naar de ‘Make a difference cup’ van Goedkopekoffiebekers.nl. Deze koffiebekers communiceren dat een koffiebeker meerdere keren gebruikt kan worden en is van FSC papier gemaakt. Als disposables opnieuw worden gebruikt is dit een beter alternatief dan stenen mokken. Zo wordt er geen (warm) water verspild en kunt u dezelfde beker een aantal keer gebruiken.

De bekers zijn in dozen van 2.500 stuks te bestellen. Voor een fulltime medewerker kunt u op een verbruik van duizend bekertjes per jaar rekenen. In verband met interessante staffelprijzen kiezen de meeste organisaties ervoor om direct voor 1 jaar koffiebekertjes in te slaan.

Wilt u ook andere duurzame koffiebekers bekijken? Bij Goedkopekoffiebekers.nl zijn er verschillende opties. Wij hebben biologisch afbreekbare koffiebekers van 100% hernieuwbare grondstoffen (PLA coating) en bekers van FSC karton die recyclebaar zijn.

U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.