Wat zijn de beste koffiebekers voor sportclubs?

Sportclubs zetten steeds sterker hun beste beentje voor om te zorgen dat zij een goede impact hebben op de maatschappij. Zo zien we steeds meer nieuwe regels en richtlijnen bij sportclubs doorgevoerd worden die ertoe leiden dat zowel kinderen als volwassenen gezonder kunnen zijn. Sportclubs zijn een gemeenschap waar iedereen samenkomt om lekker te kunnen sporten. En daarmee hebben zij ook een belangrijke maatschappelijke rol. De ervaringen die sportclubs aan hun leden bieden is ontzettend belangrijk. De kantine is vaak het middelpunt van de club. Iedereen komt daar samen om voor of na het sporten wat te drinken, waaronder koffie, thee en soep. Deze warme dranken moeten wel goed geserveerd worden. Het is niet de bedoeling dat leden hun handen branden wanneer zij van hun favoriete warme drank genieten. Daarom zijn goede koffiebekers ontzettend belangrijk.

De opkomst van papieren koffiebekers

We zien bij steeds meer sportclubs dat zij kiezen voor de papieren koffiebekers. Dit heeft meerdere redenen. Zo zijn plastic koffiebekers vaak niet volledig vriendelijk voor het milieu. Steeds meer organisaties zijn bezig om het gebruik van plastic zo veel mogelijk te schrappen. Sportclubs horen ook bij die groep. Het inzetten van kartonnen koffiebekers, en dan met name biologische afbreekbare koffiebekers, is een belangrijke stap in de goede richting. Tenslotte moet de sportclub wel het goede voorbeeld geven. Bovendien bieden de papieren koffiebekers ook wat meer gebruiksgemak in vergelijking met plastic koffiebekers. Bij de plastic varianten zijn de zijkanten van het bekertje niet erg hittebestendig. Vaak zijn de bekertjes te warm om vast te houden. Daarentegen zijn papieren koffiebekers wat beter geïsoleerd, dus zullen deze ook meer gebruiksgemak bieden.

Waar dien je als sportclub op te letten?

Het belangrijkste aspect van het kopen van nieuwe koffiebekers ligt bij het kiezen van de juiste variant. Koffiebekers zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Daarbij kan er ook een ontwerp naar keuze worden uitgezocht om de koffiebekers beter bij de sportclub te laten aansluiten. De gemiddelde koffiebeker is 180 cc. Dit past goed bij de meeste koffieapparaten. Deze bekers zijn ook geschikt voor de espresso en cappuccino. Het is dus een ideaal formaat. Maar soms zijn leden ook geïnteresseerd in een wat groter bakje koffie of thee. In zulke situaties kan de beker van 360 cc een ideale uitkomst bieden. Het eigen ontwerp, bijvoorbeeld met het logo van de sportclub, kan een mooie aanvulling zijn voor deze warme dranken. Tenslotte wil je de huisstijl van de club overal op de club laten zien.

Sportclubs en duurzaamheid

Dan is er nog een andere factor waar sportclubs rekening mee moeten houden als ze duurzame keuzes willen maken. Want de overstap naar een alternatief voor de plastic koffiebeker is vaak nog niet voldoende. Bij de papieren koffiebekers worden vaak plastic deksels gebruikt die helpen om de drank warm te houden. Dat is een logische keuze, want niemand heeft zin in een kopje koffie dat al na 5 minuten helemaal koud is. Maar de plastic deksel hebben ook weer een impact op het milieu en kunnen het laten lijken alsof duurzaamheid niet hoog in het vaandel staat. Houd hier dan ook rekening mee wanneer u een keuze maakt uit de koffiebekers voor uw sportclub.