Wat is een latte macchiato?

Een latte macchiato is de meest visueel aantrekkelijke koffie die er is. Vooral als de latte macchiato in een mooi glas wordt geserveerd zie je goed hoe deze koffievariatie is opgebouwd. De latte macchiato wordt precies op tegenovergestelde wijze gemaakt dan een cappuccino. Je begint namelijk met melk en melkschuim in een glas en voegt vervolgens de espresso hieraan toe.

De perfecte latte macchiato

De ingrediënten in een latte macchiato zijn hetzelfde als het bereiden van een cappuccino. Het grote verschil tussen deze twee koffievariaties is de volgorde van het toevoegen van ingrediënten. Je begint namelijk bij het bereiden van een latte macchiato met een groot glas opgeschuimde melk en deel warme melk, hieraan voeg je een espresso toe. Voor het serveren van een latte macchiato kun je het beste gebruikmaken van een hoog glas. Hierdoor zijn de verschillende ingrediënten in mooie lagen goed zichtbaar.

Latte macchiato bekers

In ons assortiment hebben we lattebekers met het formaat 300cc/10oz, 360cc/12oz en 450cc/16oz. 300cc staat gelijk aan 300 ml, 360cc staat gelijk aan 360ml en 450cc staat gelijk aan 450ml. Bekijk ons volledig assortiment lattebekers hier.