Wat is een cappuccino?

Cappuccino is een van de populairste koffiesoorten ter wereld. Een cappuccino bestaat uit gelijke delen melkschuim, melk en espresso. Deze mengen met elkaar, waardoor de witte kleur van de melk mooi combineert met de kleur van de koffie. De stevige en glanzende laag melkschuim met vaak mooie figuurtjes in het schuim wordt latte art genoemd.

De perfecte cappuccino

De perfecte cappuccino bestaat uit een sterke espresso en goede melk voor stevige melkschuim. Bij de cappuccino draait alles om de structuur en de gelijkmatige verdeling van alle elementen in gelijke derden. Met name de kwaliteit van de melk is belangrijk. Melk bevat eiwitten, vetten en suikers. Het eiwit zorgt voor het mooie, dikke en smeuïge effect bij gestoomde melk. Voor het perfecte melkschuim werkt verse volle melk het beste. Voor een heerlijke cappuccino doe je eerst de warme melk bij de espresso en vervolgens doe je er het melkschuim bij. Soms wordt er ook cacaopoeder of kaneel over gestrooid, hoewel dit in professionele baristakringen not done is, omdat het poeder het schuim sneller laat verdwijnen. De totale inhoud van een cappuccino is tussen de 150 en 180ml. Daarvan is 30ml espresso, en de rest wordt aangevuld met melk en melkschuim. De perfecte laag melkschuim is vervolgens tussen de 0,5 en 1,5 cm dik.

Cappuccino bekers

De cuppiccinobekers hebben een formaat van 230cc/8oz. 230cc staat gelijk aan 230 ml en heeft een iets grotere inhoud dan een reguliere koffiebeker. Bekijk ons volledig assortiment cappuccinobekers hier.

 

cappuccino in een kartonnen beker