Thuis scheiden we afval en op het werk nauwelijks

Thuis scheiden we het afval steeds beter. Op het werk gebeurt dit helaas te weinig. We zijn er minder mee bezig. Dit gaat met name om verpakkingsmateriaal, piepschuim en koffiebekers. Bij veel werkgevers is er geen afvalscheiding en gooien we het allemaal in dezelfde bak. En vaak ontbreekt een duidelijke visie, blijkt uit onderzoek van afvalverwerker Suez.

8 op de 10 medewerkers scheidt thuis beter

8 van de 10 ondervraagden geeft aan thuis beter te scheiden dan op het werk. Thuis is het vaak duidelijk hoe er gescheiden moet worden en op het werk niet. Toch is bijna 90% van de bedrijven verantwoordelijk voor de totale hoeveelheid afval die geproduceerd wordt. Dit maakt het extra belangrijk om ook op het werk te letten op afvalscheiding. Uit onderzoek blijkt dat waardevol afval voor de helft op de verkeerde berg beland, waardoor materiaal niet gerecycled wordt waarbij dit wel mogelijk is. Met name bij koffiebekers en koffiedrab zijn er kansen te winnen. Een uitstekende methode: bekers inzamelbakken. Klik op de link om deze oplossing te bekijken.

Goedkopekoffiebekers.nl zet in op de inzameling

Het succes van de recyclebare koffiebekers op www.goedkopekoffiebekers.nl valt of staat met de inzameling. Bespreek eerst met de afvalwerker welke acties er noodzakelijk zijn. Daarna denkt u na over de inzameling. Gebruik speciale afvalemmers voor koffiebekers en zet er de juiste instructies bij. Zo weet u zeker dat koffiebekers schoon en recyclebaar zijn. Met een bedrukking geeft u aan wat er met een recyclebaar bekertje gebeurt als deze leeg is:
  1. Is het bekertje nog een keer te gebruiken? Voor ieder bekertje dat u nog een keer gebruikt hoeft geen nieuw bekertje geproduceerd te worden.
  2. Gooit u het bekertje weg? Drink het dan volledig leeg en stop er geen afval in. Zo levert u het bekertje schoon aan bij een afvalverwerker.
  3. Plaats het bekertje in de juiste zak en bied het materiaal aan bij een afvalverwerker die afval behandelt en hergebruikt. Met name bij recyclebare bekertjes is dit belangrijk.
Bespreek met lokale afvalverwerker(s) waar u nog meer rekening mee kunt houden. U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.