Recycling-initiatief van koffiebekers Starbucks

Sinds het voorjaar van 2018 is Starbucks een recycling-initiatief gestart. Klanten van Starbucks kunnen de bekers van Starbucks teruggeven en vervolgens zal Starbucks deze bekers op de juiste manier verwerken. Zij kunnen de ingeleverde bekers tot nieuwe producten van papier laten verwerken. In Nederland is Starbucks met een test in Amsterdam, Utrecht en Den Haag gestart. Starbucks heeft daarnaast aangegeven dat ze het initiatief willen uitbreiden naar andere Nederlandse steden. Eerder was Starbucks al succesvol met dit initiatief in Britse winkels. In samenwerking met Essity en Suez worden de papieren bekers vervolgens verwerkt en kunnen er andere papieren producten van het materiaal gemaakt worden. Starbucks biedt klanten korting die een eigen koffiebeker meenemen, in het restaurant worden er keramische mokken aangeboden.

Recyclen volgens Halo Green Cups

Bij het recyclen van koffiebekers is het belangrijk dat materiaal op de juiste manier verwerkt wordt. Net als Starbucks realiseren wij dit ons ook! Wij gaan hier echter nog een stapje verder in. Zo hebben wij Halo Green Cups in het leven geroepen. Deze koffiebekers zijn biologisch afbreekbaar en kunnen daardoor op een optimale manier vergist worden. Wij staren ons niet blind op de koffiebeker en realiseren ons dat de processen om een koffiebeker heen ook invloed hebben. Wij kiezen er daarom voor om u op de volgende manier te ondersteunen wanneer het om duurzaamheid gaat:

CO2-uitstoot neutraliseren wat betreft het transport

Wij realiseren ons dat er bij het het transporten van koffiebekers sprake is van CO2-uitstoot. Om de CO2-uitstoot van koffiebekers te neutraliseren, kan er elders aan CO2-reductie worden gewerkt of kunnen er bomen worden aangeplant waarmee CO2 uit de lucht wordt gehaald. Bij Halo Green Cups hebben we gekozen voor het ondernemen van projecten waarmee er elders CO2-reductie mogelijk is.

Hulp bij inzameling en controle op vervuiling

Om biologisch afbreekbare bekers te vergisten, mag er niet meer dan 3% vervuiling zijn. Wij helpen u bij het controleren van de bekers en zamelen ze op de juiste manier in. Zo kan gegarandeerd worden dat uw koffiebekers op een natuurlijke manier afbreken en er compost ontstaat.

Hulp bij het stimuleren van gebruik

Door middel van een bedrukking op de beker, motiveren wij de gebruiker om een beker meerdere keren te gebruiken. Als bekers meerdere keren gebruikt worden, is er namelijk een extra besparing te maken. Zowel wat betreft het besparen van kosten als wanneer het om de impact op het milieu gaat.

Ga naar www.halogreencups.nl om kennis te maken met 100% duurzame koffiebekers en doe een contactaanvraag wanneer er interesse is.