Nieuwe pilot met herbruikbare koffiebekers

Vorige maand is er een pilot gestart bij de restaurants en koffiebars van 2 locaties van de Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam. Er wordt hier onderzoek gedaan naar duurzame manieren van het gebruik van de koffiebeker. Dit project is gestart als een samenwerking tussen o.a. Mission Reuse en de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

In de gestarte pilot zullen systemen rondom herbruikbare bekers getest worden en zo word gekeken waar een systeem voor herbruikbare bekers binnen de schoolmuren aan moet voldoen om goed te werken. Op beide locaties worden alle wegwerpbekers voor warme dranken vervangen voor herbruikbare alternatieven

Deze pilot staat niet op zichzelf, o.a. in de gemeente Haarlem loopt een pilot, een retoursysteem voor koffiebekers ‘to go’. Het systeem zou veel voordelen kennen: minder afval, minder zwerfvuil én hergebruik van materialen. Haarlem wil proberen ondernemers te stimuleren om meer circulair te ondernemen en bij te dragen aan een circulaire stad.

Goedkopekoffiebekers.nl en circulaire economie

Bij Goedkopekoffiebekers.nl hebben wij nagedacht over de circulaire economie in relatie tot bekers. Op basis daarvan hebben wij nagedacht over het productieproces, de distributie en de verwerking van onze koffiebekers. Zo is bij onze duurzame koffiebekers voor een speciale coating gekozen die biologisch afbreekbaar is. Daarnaast is er nagedacht over de distributie van onze koffiebekers. Zo wordt CO2-uitstoot gecompenseerd door middel van projecten en het aanplanten van bos. Ook is het belangrijk om gebruikte bekers in te zamelen, om te zorgen dat de gebruikte bekers op de juiste manier binnen het vergistingsproces worden opgenomen.

Herbruikbare bekers van Goedkopekoffiebekers.nl

Bij goedkopekoffiebekers.nl kan je naast duurzame en milieuvriendelijke koffiebekers ook terecht voor herbruikbare koffiebekers.

Vinden jullie wegwerpbekers toch handiger of prettiger? Bij Goedkopekoffiebekers.nl kan je gelukkig ook terecht voor veel duurzame koffiebekers. Deze koffiebekers zijn op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en zijn recyclebaar. Iedere duurzame koffiebeker beschikt over unieke eigenschappen. Bekijk alle duurzame koffiebekers op onze website om een passende variant te vinden.

Goedkopekoffiebekers.nl logo