Koffiebekers en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een integrale visie op ondernemerschap, waarbij het bedrijf waarde creëert op economisch, ecologisch en sociaal gebied. MVO - ook wel bekend als duurzaam ondernemen - houdt in dat je als onderneming rekening houd met de effecten van je bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij en daarin steeds opnieuw een zorgvuldige balans zoekt.

Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaam ondernemen betekenen feitelijk hetzelfde. Beide termen gaan over bewustwording en verbetering van de ecologische en sociale gevolgen ten gevolge van de bedrijfsactiviteiten. Bedrijven met een focus op MVO richten zich actief op het toevoegen van waarde aan de samenleving. MVO is geen doel op zich, maar een continu proces om het steeds weer beter te doen. Vanuit de media, door consumenten of het publiek wordt MVO tegenwoordig als een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering gezien. De voornaamste reden hiervoor is het wereldwijde klimaatprobleem. In de praktijk wordt de term duurzaam ondernemen vooral gebruikt in relatie tot de impact op het milieu dat een bedrijf heeft. Voor MVO zijn internationale richtlijnen beschreven (ISO 26000) en zo kunnen inspanningen op het gebied van MVO officieel aangetoond worden door middel van de CO2-Prestatieladder.

Voordelen MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen brengt veel voordelen met zich mee, de meest genoemde voordelen zijn:
  • Beter imago
  • Interessante partner voor overheden en aanbesteders
  • Financiële voordelen door kostenbesparing en gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies
  • Creëren van onderscheidend vermogen

MVO en koffiebekers

Duurzaamheid wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Het draagt bij aan een beter milieu en helpt om de doelstellingen op dit gebied te vervullen. MVO zorgt voor een beter imago en steeds meer consumenten en bedrijven nemen de invulling op het gebied van MVO van ondernemingen mee in hun keuze met welke onderneming zij in zee willen gaan.

Voor organisaties die MVO in een hoog vaandel hebben, zijn er bij ons geschikte koffiebekers verkrijgbaar. Alle bekers die wij aanbieden zijn recyclebaar maar voor organisaties die net een stapje verder willen gaan, hebben wij ook keuze uit verschillende 100% biologisch afbreekbare bekers en koffiebekers die gemaakt zijn van 100% FSC® karton.

  • Onze biologisch afbreekbare bekers worden geproduceerd met PLA-coating o.b.v. maiszetmeel. Deze bekers zijn verder gemaakt van suikerriet. Dit is een afvalproduct van de productie van suiker. Omdat er gebruik word gemaakt van deze vezels hoeven er geen bomen omgekapt te worden. Het materiaal van de biologisch afbreekbare bekers breekt na verloop van tijd af, waardoor er een milieuvriendelijk alternatief voor de normale koffiebeker ontstaat.
  • De FSC®-bekers die wij aanbieden zijn FSC®-gecertificeerd en daardoor ben je verzekerd dat het karton afkomstig is uit duurzaam en verantwoord bosbeheer.