Koffiebekers bedrukken in het buitenland

Wij krijgen veel vragen omtrent onze productiefaciliteiten in het buitenland voor het produceren van koffiebekers. Voornamelijk gericht op de kwaliteit en levertijden van de koffiebekers. In dit artikel wil ik een deze zaken hieromtrent toelichten.

De prijs van de koffiebekers vonden wij in veel gevallen buitensporig hoog in Nederland, daarom zijn wij gestart met het zoeken van een geschikte producent in het buitenland. Na een aantal landen te hebben bezocht, hebben wij gekozen om de productie in China te plaatsen. De overheadkosten hier, voornamelijk personeelskosten, zijn vele malen lager dan in Nederland of elders in Europa. Hierdoor zouden we een zeer concurrerend tarief kunnen neerleggen in de huidige Nederlands markt.

Nadat wij de juiste fabriek hadden gevonden, zijn wij ons volledig gaan richten op het verhogen van de huidige kwaliteit. Voordat er daadwerkelijk een koffiebeker werd geproduceerd, hebben wij een enorme focus gelegd op de kwaliteit van de koffiebekers. Voornamelijk omdat we in de markt veelvuldig vernamen dat de koffiebekers lekten en de bedrukking zeer korrelig was en vaak slechts in enkele kleuren mogelijk was.

In overleg met de fabriek hebben gekozen om hoogwaardige machines te importeren vanuit Duitsland, daar wij minder vertrouwen hebben in de Chinese machines. De huidige machines hebben een perfecte printkwaliteit tot full color, kunnen ruim 200.000 bekers per dag produceren en voornamelijk: de kwaliteit is erg goed. Daar de personeelskosten in China veel lager zijn, hebben wij er voor gekozen om letterlijk elke koffiebeker handmatig te controleren op vormfouten van de bekers.Door de goede apparatuur en de zeer goede controle, kunnen wij inmiddels de garantie geven dat niet meer dan 1 op de 10.000 koffiebekers zal lekken.

Door groot volume, importeren wij wekelijks diverse containers koffiebekers. Bij eventuele grotere orders, kunnen wij de bedrukte koffiebekers al binnen 6 weken leveren.De levertijden blijven dus zeer beperkt, normaliter duurt onze productie vanaf bestelling tot levering, maximaal 10 weken. U profiteert dan echter wel een zeer laag tarief, in veel gevallen zelfs lager dan standaard bedrukte koffiebekers.