Herbruikbare koffiebekers versus wegwerp koffiebekers

Twijfelt u tussen herbruikbare koffiebekers en wegwerp koffiebekers? Wij helpen u graag om een weloverwogen en duurzame keuze te maken. En informeren over de verschillende mogelijkheden.

Verschil tussen herbruikbare en wegwerp koffiebekers

Er bestaan veel verschillende soorten herbruikbare koffiebekers. Ook is er een breed scala aan wegwerp koffiebekers verkrijgbaar, bij tal van verschillende aanbieders. Dit maakt kiezen soms lastig, zeker als het om grotere aantallen gaat. Bij ons vindt u zowel plastic als kartonnen koffiebekers in allerlei soorten en maten. Ook produceren wij duurzame wegwerpbekers. De tegenhanger hiervan is een herbruikbare koffiebeker. Deze zijn er van glas, plastic, keramiek en roestvrij staal. Elk materiaal heeft een andere invloed op het milieu en een bepaalde mate van duurzaamheid. Naast het materiaal zijn er allerlei andere factoren die meespelen in dit verhaal. Denk bijvoorbeeld aan de productiewijze of hoe vaak u een beker gebruikt voor u hem weggooit of afwast. Ook recyclen speelt een rol. Niet alle wegwerpbekers zijn dus per definitie slechter voor het milieu dan herbruikbare koffiebekers. Laat ook onderzoek zien. Wij zijn ervan overtuigd dat dit iets is om met z’n allen over na te denken. Zo worden er relatief weinig wegwerp koffiebekers gerecycled en dat vinden wij erg zonde. Dit heeft met name met het inzamelproces te maken. Een afvalverwerker accepteert vaak alleen duurzame bekers die schoon genoeg zijn. Er mag geen andere troep in de zak zitten. Overleg met de afvalinzamelaar en vraag na op welke manier u bekertjes aanlevert.

Duurzame tips van Goedkopekoffiebekers.nl

  • Iedere medewerker gebruikt per dag gemiddeld drie koffiebekers. Vaak kan dit best iets minder. Bijvoorbeeld door dezelfde beker meerdere keren bij te vullen.
  • Bepaalde bekertjes zijn vrij warm als ze gevuld zijn. Soms worden er daarom twee bekertjes tegelijk gebruikt. Heeft u onze sleeves al eens bekeken? Een handig hulpmiddel. Dit maakt het overbodig om een extra beker om uw warme drank heen te plaatsen.
  • Kijk eens naar onze duurzame koffiebekers. In veel verschillende materialen verkrijgbaar en van uitstekende kwaliteit!
  • Wanneer u koffiebekers op een efficiënte manier inzamelt op het kantoor, hoeft een zak minder vaak vervangen te worden. Dit draagt weer bij aan minder plastic! Kijk eens naar onze inzamelbakken. Deze maken het verzamelen van de koffiebekers een stuk eenvoudiger.
Op sommige momenten is een herbruikbare koffiebeker het best. Bekijk onze gerecyclede rCUPs eens en help uw medewerkers aan zo’n beker. Zo kunnen zij onderweg koffie meenemen. Ideaal, want bij traditionele koffiebekertjes klotst het er al snel al uit.