Herbruikbare koffiebekers voor op het bedrijf

Drinken jij en je collega's ook vaak koffie, thee, soep of warme chocolademelk op het werk? Een full time werknemer gebruikt gemiddeld maar liefst 1.000 koffiebekers per jaar. In Nederland worden er jaarlijks ruim 3 miljard plastic wegwerpdrinkbekers gebruikt en weggegooid. Dit gaat dan over disposable koffiebekertjes welke helemaal of deels van plastic zijn, dus ook over bijvoorbeeld papieren bekers die een dun plastic (PE/PLA) laagje bevatten.

Beter voor het milieu

Waar duurzaamheid bij de meeste bedrijven een steeds belangrijker aspect binnen de bedrijfsvoering wordt, is het interessant om ook een afweging te maken welk type beker het beste past. Herbruikbare bekers zorgen natuurlijk voor minder (zwerf)afval. Steeds meer overheden in Europa waaronder Nederland moedigen daarom het gebruik van herbruikbare bekers en verpakkingen aan.

Wij als GKB Nederland hebben verschillende LCA studies beoordeelt en hebben een verdeelde mening over herbruikbare bekers en hen levenscyclus vs. een goed doordachte wegwerpbeker. Immers; Vaatwasmachines (elektriciteit), (heet) waterverbruik, vaatblokjes omhult met plastic. Volgens ons is het de locatie, het bedrijf en de omgang met het product wat uiteindelijk de laagste uitstoot met zich meebrengt. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat er binnen een organisatie één herbruikbare beker minimaal vier keer achter elkaar moet worden gebruikt, zonder afwassen, om het gebruik van herbruikbare bekers milieuvriendelijker te maken dan het gebruik van een wegwerpbekers. Om onze klanten toch van een zo divers mogelijk aanbod te kunnen voorzien hebben uiteindelijk wel besloten deze reusable cup aan te bieden. De Mepal Herbruikbare Automatenbeker.

Herbruikbare koffiebekers voor op het bedrijf

Wij zijn de exclusieve aanbieder van de Mepal herbruikbare automaatbeker! Deze herbruikbare beker is specifiek ontwikkeld voor de professionele markt en vervangt de eenmalig te gebruiken wegwerpbeker in automaten/vendingmachines voor warme dranken. Deze duurzame beker, gemaakt van hoogwaardige kunststof (PP), is keer op keer opnieuw te gebruiken omdat hij vaak opnieuw gereinigd kan worden. De bekers zijn goed stapelbaar, daardoor makkelijk op te ruimen en klaar staan voor nieuw gebruik, ook hebben de bekers een goede grip en houden de warmte van de koffie goed vast. De bekers zijn made in Holland en zijn BPA-vrij en recyclebaar. De Mepal automaatbekers zijn te personaliseren en kunnen bedrukt worden tot en met vijf kleuren. Ook kunnen deze bekers geleverd worden in een eigen huisstijlkleur.

 

herbruikbare koffiebeker automaatbeker