Halo Green Cups: milieuvriendelijke bekers

Halo Green Cups zijn milieuvriendelijke bekers, de energie van deze bekers wordt teruggegeven aan de natuur door er compost en biogas van te maken, wat veel CO2 uitstoot bespaart. De bekers zijn van FSC karton gemaakt en voorzien van een biologisch afbreekbare coating. Het halen en brengen van de bekers doet Halo Green Cups volledig CO2-neutraal.

Halo Green Cups en het vergisten van materiaal

Halo Green Cups zijn duurzame bekers die vergist kunnen worden. De bekers zijn voorzien van een PLA coating en kunnen op een eenvoudige manier worden omgezet tot biogas en compost. De PLA coating zoals deze voor de bekers gebruikt wordt is 100% biologisch afbreekbaar en de gehele beker is volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Door de CO2 neutrale productie en door de bekers volledig te vergisten levert dit per 1.000 bekers maar liefst 15,23 kg CO2 uitstoot besparing, 2,16m3 biogas en 2,5 kg vruchtbare compost op.

FSC karton dat gebruikt wordt voor Halo Green Cups

Het papier dat gebruikt wordt voor Halo Green Cups te maken is 100% FSC.

Indien er sprake is van een FSC-certificaat, kunt u rekenen op een handelsketen die volledig klopt. Het FSC-keurmerk wordt gegeven aan hout dat afkomstig is uit een bos dat goed beheerd is. Dit wordt op een onafhankelijke manier beoordeeld via de daarvoor opgestelde normen. FSC is opgericht door milieuorganisaties, houthandelaren en bosbeheerders.

Compost maken van bekers

Als er compost wordt gemaakt van bekers, worden daar speciale bacteriën, schimmels en diertjes voor ingezet. Zo blijft er uiteindelijk een donkere massa over, deze massa kan worden ingezet om de kwaliteit van de bodem te verbeteren.

CO2-neutraal halen en brengen van bekers

Halo Green Cups worden opgehaald. Er wordt vervolgens een controle uitgevoerd waarmee er wordt gekeken of de vervuiling maximaal 3% is. Wanneer dat het geval is worden de bekers in de verwerkingsstroom meegenomen. Een specialistische afvalverwerker zal de bekers vergisten en er vervolgens biogas van maken. Dit biogas wordt vergist en tot slot blijft er compost over.

Groenste koffiebekers die er bestaan

Wij geloven in een productieketen die volledig rond is, de circulaire economie. Dit betekent dat er niets wordt weggegooid en bekers opnieuw worden gebruikt. Om dit helemaal af te maken wordt er per duizend bekers € 1,- aan een goed doel gestort. Goede doelen die bijdragen aan een betere wereld. Wij weten namelijk dat goede initiatieven niet zomaar tot bloei komen. Dit vraagt om inzet, aandacht en voldoende geld.

Door al deze initiatieven zijn Halo Green cups de groenste koffiebekers die er bestaan. Koffiebekers waarmee we samen aan een betere toekomst bouwen.

Wilt u weten hoeveel er bespaard kan worden met het gebruik van Halo Green Cups? Gan dan naar www.halogreencups.nl. Daar vindt u een handige tool, daar is te zien hoeveel biogas en vruchtbare compost u kunt produceren, hoeveel euro er aan goede doelen gedoneerd kan worden en hoeveel CO2 u per jaar bespaart.