85 miljoen koffiebekertjes zijn niet gerecycled

Bij Goedkopekoffiebekers.nl hameren we op het inzamelen van biologisch afbreekbare koffiebekers. Het circulaire systeem valt of staat met de inzameling. Dit weten wij al lang en niet voor niets wijzen wij onze klanten daar herhaaldelijk op. Het televisieprogramma de Monitor heeft ontdekt dat het ambitieuze recyclingprogramma van de Rijksoverheid niet volgens plan verloopt. 85 miljoen koffiebekers moesten tot hygienepapier verwerkt worden. Deze bleken na nader onderzoek te zijn vernietigd in de verbrandingsoven. De Wageningen Universiteit spreekt trouwens tegen dat afbreekbare plastics onvoldoende niet snel afbreekbaar zouden zijn. Ook een thema dat in de uitzending is besproken. Hierover leest u meer in dit artikel.

Afvalverwerker Renewi

Afvalverwerker Renewi heeft laten weten dat 90% van de bekers te vervuild waren om te recyclen. Dit door vermenging met blikjes, klokhuizen of ander afval. De Rijksoverheid wist niet dat Renewi deze bekertjes had weggegooid. Ze dachten dat de bekertjes gerecycled zouden worden en balen er enorm van. Er is gepoogd om de beste manier van recyclen uit te kiezen. In 2018 hebben TNO en de Wageningen Universiteit al onderzocht wat de milieuvriendelijkste verwerking van koffiebekers zou zijn. De bekertjes met een biologisch afbreekbare coating bleken een lage milieu-impact te hebben. En het idee is om er na de verwerking hygienepapier van te maken.

Renewi verwijst naar voorwaarden

Renewi zegt niets te doen met bekers die sterk vervuild zijn en daarmee aan de voorwaarden te voldoen. Bij het inzamelen van bekers is het belangrijk om te communiceren met de inzamelaar en het percentage geaccepteerde bekers omhoog te schroeven. Ook is het belangrijk om medewerkers te laten zien welke bekers wel en niet geaccepteerd worden. Zo haalt u het percentage geaccepteerde bekertjes behoorlijk omhoog. De Rijksoverheid laat aan de Monitor weten niet verder in te gaan op het voorval. Het is vers en moet verder uitgezocht worden.

Duurzame koffiebekers van Goedkopekoffiebekers.nl

Duurzame koffiebekers bedrukken wij met onze eigen HALO bedrukking. De bekers zijn dus voorzien van een mooi design die hergebruik stimuleert. De bekers hebben een PE coating waardoor en zijn bij de juiste inzameling geschikt om te recyclen. Vraag naar de mogelijkheden bij uw afvalwerker en stem het af om dit soort situaties te voorkomen. Zo weet u zeker dat recyclebare bekertjes op de juiste manier verwerkt worden en het aantal geaccepteerde koffiebekers zo hoog mogelijk is. U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.