Plastic koffiebekers of karton?

Ons kleine kikkerlandje is groot in het drinken van koffie. Er zijn weinig landen die het vaker drinken dan dat wij dat doen, gemiddeld worden er 2 tot 3 kopjes koffie per dag gedronken. Dat is een stevig aantal. Koffie wordt met name op het werk gedronken. Voor veel mensen is het belangrijk dat er altijd verse koffie is. Sommige bedrijven maken er een sport van om het beste kopje te zetten, door betere bonen of snellere machines te gebruiken dan bij andere bedrijven. Dat valt op, ook als er klanten op bezoek zijn.

Waar schenken we koffie in?

Bij de meeste organisaties wordt koffie uit een kartonnen bekertje gedronken. Tegelijkertijd is plastic populair, plastic is namelijk net iets goedkoper en isoleert door gebruikte technieken steeds beter. Met het oog op duurzaamheid, lijkt karton echter steeds meer aan terrein te winnen. Karton is eenvoudig te recyclen en blijkt beter voor het milieu dan een stenen mok, daar wordt veel water mee verspild bij het afwassen. Kiest u voor plastic of karton?

Plastic koffiebekers

Plastic is ideaal als het om gebruiksgemak gaat. U kunt uw handen niet zo snel branden door de ribbels op het plastic en steeds vaker wordt een isolerende tussenlaag gebruikt. De prijs van plastic bekertjes ligt erg laag, zeker voor grootverbruikers is het daarom aantrekkelijk om voor plastic te kiezen. Als het om duurzaamheid gaat is plastic minder populair, dit heeft met name met het risico dat plastic in de natuur terechtkomt te maken. Als het gebeurt, wordt plastic niet biologisch afgebroken en blijft het in de natuur rondzweven. Kijkt u naar de CO2-uitstoot? Dan maakt het weinig uit of u voor plastic of karton kiest, de uitstoot is voor beide materialen ongeveer gelijk.

Kartonnen koffiebekers

Het mondgevoel van kartonnen koffiebekers is volgens veel gebruikers een stuk prettiger dan plastic. Daarnaast isoleert karton van nature erg goed, waardoor er geen dubbele laag of ribbeling noodzakelijk is zoals bij plastic. Kartonnen bekers hebben daarnaast een ander groot voordeel, u kunt ze eenvoudig bedrukken. Ideaal om een persoonlijk karakter aan koffiebekertjes te geven. Zo worden medewerkers en klanten op een positieve manier blootgesteld aan het bedrijfslogo en de huisstijl. Kartonnen bekers lenen zich daarnaast om af te breken en opnieuw in te zetten voor andere doeleinden. Zeker als er gebruik wordt gemaakt van een biologisch afbreekbare coating, iets dat veel producenten van koffiebekers doen en ook bij Goedkopekoffiebekers.nl veelvoorkomend is. U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.